• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Tweede kat erbij ervaringen kenners gevraagd goed

Gegevens
Gemaakt door: 20.02.2021
Auteur: Ridouan
Bekeken: 453

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Doe dit nog niet als de katten meteen op elkaar afrennen of naar elkaar staren. Daarom houden veel poezen ook van een hoog "kattenmeubel" zo heten die dingen toch met krabpaal, hangmatjes, schuilkubus, uitkijkplateau?

Volg ons op social media. Zie foto's onderaan. Een betrouwbare fokker zal zich wel aan de regels houden. Neem je een kitten bij een ander kitten, dan kun je sneller gaan, maar geef het nieuwe kitten altijd een paar uur of een dag om te wennen aan de nieuwe omgeving, afhankelijk van het kitten.

Toen het nieuwe katje een roof object werd hebben we besloten er niet mee door te gaan. Nu ben ik overdag natuurlijk regelmatig weg en ik merk dat ik dit best wel sneu vind om hem steeds weer alleen te laten.

Gun beide katten tijd om te wennen, en hopelijk zijn ze snel de beste vriendjes!

Vraag dus bijtijds hulp als het je niet lukt. Ik begon 14 jaar geleden met 1 poes, een speelmaatje voor onze poes. Sinds gister middag hebben wij een kater bij ons wonen, een kitten. Neem er geen tweede kat bij als uw kat niet goed gesocialiseerd is met soortgenoten. Na een week was de rode kitten ook om en ze liggen nu 5 jaar later nog altijd graag samen, af en toe spelen en ze wassen elkaar.

  • Neem ruim de tijd voor het uitvoeren van het stappenplan.
  • Elviv geeft ook goed zijn grenzen aan bij de honden.

Wel of geen tweede kat erbij?

Aan de ene kant lijkt het me fijn wanneer hij iets rustiger wordt, aan de andere kant weet ik zeker dat ik de drukke en speelse Frankie straks vast ga missen haha. Je weet ook nooit van wie de dominante genen geërfd worden.

Lees meer. Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat de kat solitair is en vinden dat je dus maar één kat in huis moet hebben. Dus een aardige uitdaging.

Van de andere kant: hij begint zich nu blijkbaar op zijn gemak te voelen, en ze zijn nog totaal geen vrienden. Zolang het nog niet steeds 1 is die wordt gepest is dat ook prima. Inmiddels 14 jaar verder, 3. De moeder was een kleine Maine Coon, dus waarom zou je hem dan stress bezorgen.

Hij apporteert, aangezien hij de balletjes netjes terug komt brengen.

Feliway, de manier om katten elkaar te laten wennen

Maar misschien is dat inmiddels ook wel zo. Neem er dan een kater bij. De moeder van mijn huidige poes was ook klein van stuk, terwijl de vader van haar ook 9kg was. Natuurlijk kan je wel een beetje invloed uitoefenen.

Heb zelf niet veel ervaring met katten, dus hoop dat jullie wat tips hebben om ons op weg te helpen. Hoe meer ze zelf kunnen kiezen, tweede kat erbij ervaringen kenners gevraagd goed, hoe gemakkelijker het zal gaan. Ook hebben wij "plafondplankjes" Een soort catwalk door de woonkamer langs het plafond, is totaal verbaast!

Wat leuk om te lezen zeg. Echter was de enige kitten die nog vrij was echt meeega onderzoekend en die ging ook al naar buiten met 10 weken en kwam zelfs al een keer thuis met een muis dus ik dacht die gaat zich ongelukkig voelen nu ineens in een appartement te worden gezet.

De kat in de natuur

Ze hebben nooit ruzie gehad en gevochten, maar mijn kat blies altijd als hij een ruimte binnenkwam waar ook de andere poes aanwezig was. Vandaar het lijstje uit mijn eerste post om in de gaten te houden. Nederlandse vertaling door phpBB.

Wij hadden een je weet wel kater van al 6 toen er een kitten gedumpt werd bij ons. Wat is krolsheid bij een kat, tweede kat erbij ervaringen kenners gevraagd goed. Een nieuwe kat of een nieuw kitten bij een reeds aanwezige kat introduceren kan een lastig verhaal zijn! Zorg ervoor dat ze elkaar kunnen zien en ruiken, maar niet kunnen aanraken! Ja dit advies houd ik ook voor nu aan. Wij zijn met onze derde generatie katten begonnen en voor het eerst twee, tegelijk.

Ze slapen niet naast elkaar maar vinden het niet erg om de krabpaal te hoe lang zelfgebakken appeltaart bewaren bijvoorbeeld? Ik heb ook een kater van 9jaar en altijd alleen geweest en ik heb nu 6 tal weken een 4jarige poes bijgekregen waarvan ik de 3de eigenaar al ben ik haar leven. Tweede kat erbij ervaringen kenners gevraagd goed zou je je keuze voor een tweede kat moeten heroverwegen.

Katten introduceren

Ik hoop echt dat dit nog betert want ik mis mijn kater die heel erg rond me kon hangen. Geef Frankie aandacht en een balletje en hij wordt je beste vriend!

Toen we met Feliĉo thuis kwamen, was hij nog geen minuut in huis, toen Majo en Feliĉo al met elkaar aan het spelen waren. Bij ons was er totaal geen sprake van vechten, maar ze werd meer teruggetrokken en niet helemaal zichzelf meer.

Zo leren de dieren elkaar langzaamaan kennen. Ze hoort het met 8 weken de stamboom aan te hebben gevraagd. Pas daarna opnieuw het stappenplan toe, met bovenstaande adviezen in je achterhoofd.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0