• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Kaart van oost europa hoofdsteden

Gegevens
Gemaakt door: 11.01.2021
Auteur: Annemoon
Bekeken: 92

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Alle steden in Zuid-Europa liggen in de mentale ruimte aanzienlijk dichterbij dan in de feitelijke geografische ruimte; bij alle steden in Oost-Europa is het omgekeerd. Cox rapporteerde over een onderzoekje dat hij had uitgevoerd met zijn studenten aan de Ohio State University.

Verenigd Koninkrijk - Engeland - Brujon. Zuid-Europa schatten we juist te dichtbij. West-Europeanen situeerden die ver weg omwille van de eigen gemoedsrust. Waarschijnlijk zijn afstanden over de weg anno wel minder relevant geworden, omdat tegenwoordig meer wordt gevlogen. Check het lijstje hieronder:. Europa quiz - Cyberkidz.

Hongarije De hoofdstad is Boedapest, wil je weten wat je hier allemaal kunt doen. Welkom nieuwe Europeanen. Bulgarije De hoofdstad van Bulgarije is Sofia. In de jaren '60 raakten geografen genteresseerd in hoe mensen kaart van oost europa hoofdsteden waarnemen en gefeliciteerd met je tweeling verjaardag. San Marino Dit is een enclave dat omringd wordt door Itali.

Ze ligt in de beleving verder weg dan Wenen, hoewel maar n student de Oostenrijkse hoofdstad bezocht tegenover zestien de Tsjechische hoofdstad.

Tijdens de Koude Oorlog was de definitie van Oost-Europa vooral ingegeven door politieke motieven: de kapitalistische landen in Europa werden onder "West-Europa" geclassificeerd, de communistische landen onder "Oost-Europa" - met name wanneer ze aan de Sovjet-Unie gelieerd waren. Thijs Konijnendijk Universiteit Utrecht.
 • European Countries European Countries no labels. Hoe gedetailleerd en nauwkeurig waren hun plattegronden?
 • Denemarken Hier vind je de Europese hoofdstad Kopenhagen.

Hoe het werkt

Berlijn, waar Oost en West in één stad samenkwamen, was een twijfelgeval. Alle landen van de EU met de desbetreffende kaarten. Faroer Eilanden De Faroer Eilanden , dat een archipel is en een autonoom onderdeel van Denemarken, heeft ook een eigen hoofdstad. Commerciele kaarten om even in te zien of te "Knippen".

Slowakije De hoofdstad van Slowakije is Bratislava. Ook dit land behoorde tot de Sovjet-Unie.

 • Van onderstaande landen wist je misschien niet per se dat het landen in Europa zijn, maar dit is dus wel degelijk zo. Rusland Het land Rusland wordt ook wel eens tot het continent Europa gerekend, de hoofdstad van Rusland is Moskou.
 • Het begrip Oost-Europa wordt ook gebruikt in verband met tijdzones.

De informatie en de opgenomen links op dit plein zijn met veel zorg samengesteld. Nederland De moet je weten, kaart van oost europa hoofdsteden, de hoofdstad van Nederland is natuurlijk Amsterdam. In de klas Je oefent nu: Europa Ga terug en kies opnieuw! Topotrainer Welke plaats is op de kaart aangewezen! Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis.

Wist je dat dit ook landen in Europa zijn? Ontdek hun Europese hoofdsteden!

Alle vragen beantwoord, al opgeslagen - NL, cito, all types S3. Kunnen soms ook verder uitgelicht worden per land. Mental maps veranderen blijkbaar niet gemakkelijk.

Topografie: Quiz landen van Europa - Lizardpoint. Zie ook Geografie september Europa quiz - Cyberkidz. Montenegro De hoofdstad van Montenegro is het moeilijk uit te spreken Podgorica.

Belgi Hier vind je de Europese hoofdstad: Brussel.

Landen in Europa & Hoofdsteden Europa

Alle vragen beantwoord, niet opgeslagen, NL, citoPlus, alle types 3 sec na het kiezen van een scenario's wordt de pagina opnieuw geladen. Hongarije is orthodox noch Slavisch, maar was tijdens de Koude Oorlog wel gelieerd aan de Sovjet-Unie. De rangorde is echter onveranderd. Zij overschatten de afstand tot het vijandige Hanoi, hoofdstad van Noord-Vietnam, en onderschatten de afstand tot het bevriende Saigon, hoofdstad van Zuid-Vietnam.

Praag lag in het westen van dat land en dus verhoudingsgewijs dicht bij Amsterdam, aldus Eysberg.

 • Utrechtse eerstejaarsstudenten kregen allemaal een formulier voorgelegd met daarop in alfabetische volgorde de namen van twaalf grote steden verspreid over Europa.
 • Welke straten, grenzen, barrières, wijken, pleinen, kruispunten en landmarks tekenden zij?
 • Grote kaart van Europa om te oefenen - TopoSite.
 • Je hebt 0 van de 0 vragen beantwoord.

In vulden eerstejaars het formulier in, kaart van oost europa hoofdsteden. Denemarken Hier vind je de Europese hoofdstad Kopenhagen. Een verklaring ontbreekt; we hebben studenten telefoonnummer reumatologie lumc leiden gevraagd naar hun beeld van Oost-Europa.

Wat zou dan een goede vestigingsplaats zijn. De verschillen in afstand over de weg zijn aanmerkelijk groter! Zuid-Europa schatten we juist te dichtbij. Percepties en preferenties.

Navigatiemenu

De oefening in Utrecht is ook na herhaald, maar niet elk jaar want de verrassing was er een beetje af. Hoofdsteden en landen. Wat zou dan een goede vestigingsplaats zijn?

Even kwam Kiev in de beleving dichterbij te liggen, maar dat effect verdween in de jaren daarna. Vlieg met de helikopter over de hoofdsteden - Akorum! Volgens deze definitie liep de grens tussen Oost en West zelfs dwars door Berlijnomgeven door Oost-Europees gebied.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   16.01.2021 07:10 Wichard:
   Doorgaan of opnieuw beginnen? Ontdek hun Europese hoofdsteden!

   21.01.2021 07:27 Riana:
   Kopieerbladen topografie groep 8 - Zwijsen.

  Ten anker

  Vond