• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Licht bruin bloedverlies na menstruatie

Gegevens
Gemaakt door: 02.03.2021
Auteur: Juulke
Bekeken: 164

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Stinkende afscheiding 7. Dit kan vanuit de vagina ontstaan, maar het kan ook zijn dat de baarmoederhals wordt geraakt.

Hoeveelheid Paar druppels tot zeer licht vloeiend, geen stolsels. Met name een SOA is het belangrijk dat je snel wordt geholpen om verder complicaties te voorkomen. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Hoewel afscheiding veelal onschuldig en van tijdelijke aard is, kun je zeker wat doen om je klachten te verlichten: gebruik nooit zeep om je vagina te wassen; was je vagina bij voorkeur met lauwwarm water; wees voorzichtig met washandjes en dep zachtjes met een handdoek na; draag katoenen ondergoed; gebruik liever geen tampons; wees voorzichtig met vrijen, wacht tot je vochtig genoeg bent en gebruik indien nodig een glijmiddel op basis van natuurlijke ingrediënten; draag geen strakke broeken.

Bruine afscheiding door de pil. Soms zijn het maar enkele druppels lichtroze of lichtbruin bloed die je verliest. Bruine afscheiding kan regelmatig terugkomen, maar ook snel weer verdwijnen.

In uitzonderlijke gevallen is het niet helemaal gezond? Dit kan vanuit de vagina ontstaan, maar het kan ook zijn dat de baarmoederhals wordt geraakt. Er kan namelijk ook sprake zijn van een SOA, vaginale infectie of bacterin die de bruine afscheiding mijning nl inloggen. Tips voor een gezonde leefstijl Naar de blogs. Hoe ziet innestelingsbloed eruit. Daardoor kleurt je bloed donker licht bruin bloedverlies na menstruatie.

Een innestelingsbloeding volgt een paar dagen tot een week na de innesteling.
 • Innestelingsbloed Bruine afscheiding kan ook duiden op een zwangerschap. Kenmerkend voor een schimmelinfectie is de witte, vlokkerige afscheiding.
 • Bij een normale menstruatiecyclus gebeurt de innesteling tussen de vijf en twaalf dagen na de bevruchting. Als je dus bruine afscheiding hebt na de seks is er niks om je zorgen om te maken.

Kleur en geur van vaginale afscheiding

Afscheiding voor menstruatie. Wat is vaginale afscheiding? Misschien vraag jij je af: Waarom is mijn menstruatiebloed zwart? Wat is een innestelingsbloeding? Als je menstruatiebloed donkerbruin is, dan is dat eigenlijk oud bloed. Neem contact op met je dokter of gynaecoloog wanneer je denkt dat je hier last van hebt.

Soms gebeurt het dat het achtergebleven menstruatiebloed van je vorige ongesteldheid dan naar buiten komt als bruine afscheiding.

 • Zeker als je te maken krijgt met symptomen als abnormaal bloedverlies, stinkende afscheiding of als de afscheiding gepaard gaat met pijn in de onderbuik of bekken. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.
 • Het is misschien niet altijd even prettig, maar vaginale afscheiding is een heel natuurlijk verschijnsel.

Bekijk hier een voorbeeld. Dan licht bruin bloedverlies na menstruatie je eventueel beginnen met de pil om zo klachten te verminderen of te voorkomen. Dit gaat allemaal niet zomaar weg, dus zul je langs de arts moeten voor medicijnen. In zeldzame gevallen kan dit ook wijzen op een baarmoederontsteking of zelfs baarmoederhals- of baarmoederkanker.

Infecties Grijs daarentegen kan ook een teken zijn van een infectie. Deze hormonale stoornis komt voor bij 5 tot 10 procent van alle vrouwen. De 5 trends voor geboortekaartjes in In samenwerking met.

Grijs tot zwart

Dan kan de oorzaak een bijwerking van een medicijn zoals de pil of een hormoonspiraaltje of een ontsteking van de baarmoedermond bijvoorbeeld door chlamydia zijn. De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Je kan de innesteling berekenen, wat een redelijke inschatting geeft.

Het heeft een belangrijke functie; het beschermt je vagina en baarmoeder tegen ziektekiemen en heeft een reinigende werking.

Een huis kopen wordt goedkoper voor starters. Daardoor kleurt je bloed donker bruin. Maar wat betekent het precies als je bloed donkerbruin is. Profiteer van last minute prijzen. De afscheiding is meestal doorzichtig, vochtig en geurloos.

Menstruatiebloed kleur betekenis:

Duur dagen. Wanneer naar de dokter Gelukkig is donkerbruin bloed dus heel normaal en hoef je er niet voor naar de dokter. Vooral bij chlamydia en gonorroe komt bloedverlies regelmatig voor. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Baarmoederhalskanker Als je roze vaginale afscheiding krijgt als je niet ongesteld bent, of tijdens een tijd die niet typisch is voor jouw lichaam, zou het een teken van baarmoederhalskanker kunnen zijn, en hoor je het te laten checken met je gezondheid-specialist Grijs tot zwart Oud menstruatiebloed Misschien vraag jij je af: Waarom is mijn menstruatiebloed zwart?

 • Draderige menstruatiebloed, meestal donker rood of donker bruin in kleur, betekent ouder bloed.
 • In zeldzame gevallen kan dit ook wijzen op een baarmoederontsteking of zelfs baarmoederhals- of baarmoederkanker.
 • Terwijl je algemene gezondheid in het algemeen een invloed heeft over hoe lang jou menstruatie cyclus en ongesteldheid duurt, hier zijn wat redenen waarom je menstruatiebloed misschien van kleur varieert: Vel rood tot donker rood of bruin Gezonde menstruatie Een gezonde bloed kleur varieert van vel rood tot donker rood of bruin, afhangend van hoe vers het bloedverlies van de baarmoeder is.
 • Duur dagen.

Ik ben naar de huisarts geweest ik heb een test gedaan en blijkbaar ben ik niet zwanger en ik heb altijd condooms gebruiktdan zou licht bruin bloedverlies na menstruatie ook even langs de dokter moeten gaan, licht bruin bloedverlies na menstruatie. Bloed je veel meer dan normaal en duurt het heftige bloeden vijf tot zes dagen, ik weet niet wat de oorzaak hiervan is.

Dit kan een innestelingsbloeding rond je menstruatie zijn, maar het kan ook het begin van je ongesteldheid betekenen. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet. Onder invloed van hormonen kan je vaginale milieu uit balans raken.

Gezonde recepten Overzicht recepten Herbamare in the mix Wekelijks recept per mail. Het heeft een belangrijke functie; het beschermt je vagina en baarmoeder tegen ziektekiemen en heeft een reinigende werking!

Bruine afscheiding: licht, tussentijds bloedverlies

Dan kun je eventueel beginnen met de pil om zo klachten te verminderen of te voorkomen. Het is belangrijk om te weten wat normaal is voor jou menstruatie, zodat je weet als er iets buiten gewoon is en er iets niet goed is. Je kan twijfelen of je te maken hebt met je menstruatie of een innestelingsbloeding.

Welke symptomen heb je als je 1 week zwanger bent. Dat geldt helemaal wanneer je een jaar na je laatste menstruatie ineens weer vaginaal gaat bloeden. Aarzel echter nooit om bij abnormaal bloedverlies na de seks je huisarts te bezoeken.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   09.03.2021 09:51 Gijsbertus:
   Onze collega's van het informatiecentrum staan voor je klaar om alle vragen over de overgang te beantwoorden en je een persoonlijk productadvies te geven.

  Ten anker

  Vond