• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Mooie combinatie vaste planten

Gegevens
Gemaakt door: 27.09.2020
Auteur: Wies
Bekeken: 324

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Dan heb ik het niet over borders die je vanuit het huis toch niet ziet, maar borders of vakken beplanting die in het zicht liggen. Hoogte ± cm.

Op de achtergrond het late herfstsilhouet van de soms wel 4 meter hoge Miscanthus floridulus. Bij wat langere borders kun je er zelfs over denken om iedere paar meter dezelfde vaste planten terug te laten komen waardoor in de hele border een herhaalde basis ontstaat.

Ik ben niet zo van al dat strakke. Zonnige standplaats. Doe je dat om meer ruimte voor je favoriete planten te hebben?

Deze vederdistel bloeide bij ons in vanaf begin juni tot in november. Darmera peltata - Schildblad In April verschijnen eerst de fragiele rose bloemtrossen, waarna het grote blad textuur geeft aan de border. Tetrapanax rex Chinese rijstpapier plant Sterk tropische uitstraling door het opvallend grote blad. Dus veel kleur hebben we niet maar wel onderhoudsvriendelijk want veel kennen we er niet van, mooie combinatie vaste planten.

Bij ons tot nu toe goed winterhard. Terugsnoeien na de winter op 15 cm.

Bloei blijft tot nu toe achterwege in ons klimaat. Voor een ietwat vochtige standplaats in de zon of lichte schaduw. Een moestuin op vierkante meters en kleine kas is ook al onstaan.

Lees hier tips voor ontwerp en planten. Dat de manier van beplanten de sfeer bepaalt zie je vooral in tuinen waar uitsluitend lage plantjes staan. Wij hebben een middelgrote tuin met veel vaste planten in grote stukken, oa. Stokesia laevis 'Blue Star' Korenbloemaster Bloeit rijk de hele zomer door en wordt slechts 30 cm. Zelf ben ik gek op schaduw planten, heb dan ook drie schaduw borders. Alles op kleur en ruimte de tuin is niet groot. Coverfoto: Gert Tabak Visual Art.

Bloeit vanaf Augustus tot in November. Lees meer. Wie weet meer over deze of andere goede buren. Bloeit vanaf mei tot en met juli en houdt van een zonnige standplaats, mooie combinatie vaste planten, Hoogte: 50 cm. Echinacea purpurea Rode Zonnehoed Gemakkelijke borderplant die uitstekend combineert met siergrassen.

Berichtnavigatie

Klik om op Pinterest te delen Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op Facebook Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen met Twitter Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op WhatsApp Wordt in een nieuw venster geopend Klik om op Skype te delen Wordt in een nieuw venster geopend Klik om op LinkedIn te delen Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op Telegram Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op Pocket Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen met Reddit Wordt in een nieuw venster geopend Klik om op Tumblr te delen Wordt in een nieuw venster geopend Meer Klik om af te drukken Wordt in een nieuw venster geopend Klik om dit te e-mailen naar een vriend Wordt in een nieuw venster geopend.

In onze shop. Rijke bloeiers zoals de bruidsbloem Deutzia en natuurlijk rozen zullen veel kleureffect geven. Phlomis cashmeriana Brandkruid Niet de gemakkelijkste in dit geslacht, maar de moeite waard.

Voor een zonnige standplaats, mooie combinatie vaste planten, zeer winterhard. Ook de bruingele herfstkleur is interessant. Grassenerf De plek voor bamboe, siergrassen, probeer het opnieuw. E-mail-controle mislukt, platte schermbloemen contrasteren beter met aarvormige bloemen dan met andere schermbloemen.

Geel naast violet valt meer op dan geel naast geel.

Inspiratie

Manieren om te planten Naast kleurcombinaties kan de manier om de beplanting neer te zetten de sfeer bepalen. Vaste planten hebben vaak vanaf het tweede jaar meer bloei.

Bloembollen zijn ook te gebruiken als aanvulling op de beplanting.

In deze periode is het de textuur van het blad wat het uiterlijk van de plant bepaald. Je krijgt zo een natuurlijker ogende border. Hoogte 1,5 meter, goed winterhard. Op het moment mooie combinatie vaste planten tussen andere planten lavendel, oregano. Zo ontstaat een ritme dat prettig oogt. Voor een zonnige standplaats. Vul de gaten op met njarige planten en bollen.

Een border in alle maten en vormen

Dit zijn bijvoorbeeld bestanden die zorgen dat u ingelogd blijft of die bijhouden wat er in een winkelwagentje zit. Goede, tot 30 cm. Selinum tenuifolium [wallichianum] Tot 1 meter hoge schermbloemige. Laat de planten in de potjes zitten en verplaats ze net zo lang tot alles mooi verdeeld is.

Taal Nederlands. Middelhoge, sterke vaste plant voor een niet te droge standplaats in de zon of lichte schaduw. Laat de planten in de potjes zitten en verplaats ze net zo lang tot alles mooi verdeeld is. Vrijdag 8 Maart om Bjorn B?Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0