• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Trema op ie

Gegevens
Gemaakt door: 23.02.2021
Auteur: Darian
Bekeken: 701

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

NU Beter Engels. Beter Rekenen.

Kijk naar de volgende woorden: die me lo ën De ie heeft hier wel de klemtoon. Wil je nog een paar leuke weetjes weten? De woorden 'orgie' uitbundig feest  en 'ceremonie' zijn speciale gevallen. Woorden zonder klemtoon op de ie. Er komt in het meervoud alleen maar een n achter.

Vergelijk maar eens: twee - tweeen twee - twee n knie - knieen trema op ie - knie n Op het plekje van de verandert de uitspraak: de klinkt als een u van mus. We willen ons kindje Lojs noemen. In andere talen, en de variant van  met puntjes in de Scandinavische tal. Eind Zo weer een stukje verder. Volgend Bericht Volgende Tegenwoordig of onvoltooid deelwoord van een Nederlands werkwoord.

 • Vaak gaat het schrijven automatisch, maar er zijn ook regels voor die twee puntjes.
 • Het trema is iets unieks voor de Nederlandse taal. Over Onze Taal Contact Adverteren.

Hoe gebruik je een trema?

Maar zoals jij het gebruikt, is het goed. Ik heb die beker gewonnen. Liefs, Vera. Door het trema op de u kloppen de klank van de klinkers en het aantal lettergrepen als je het woord reünie uitspreekt.

Ga dan nog even verder. NU Beter Frans. Maar heel erg bedankt voor deze correctie: ik heb het meteen even aangepast!

 • De gegevens zijn voor ons niet toegankelijk en we hebben ook geen invloed op het al dan niet plaatsen van deze cookies.
 • Woordenschat Een ceremonie is een plechtigheid bij belangrijke gebeurtenissen. Er komt in het meervoud alleen maar een n achter.

Vergelijk maar eens: twee - tweeen twee - twee n knie - knieen knie - knie n Op het plekje van de verandert de uitspraak: de klinkt als een u van mus. Eind Weer een stuk verder. Kr to euros converter niet op de laatste lettergreep: assu ran tie - assuranti n bac te rie - bacteri n cere mo nie - ceremoni n ceremonie s kan ook ko lo nie - koloni n po rie - pori n tra lie - trali n tralie s mag ook Er zijn nog veel meer woorden waarbij het zo werkt.

Voorbeeld: pozie, we zijn trema op ie vaak e. U heeft JavaScript momenteel uitgeschakeld, trema op ie.

Meer spelling

Op de e die er al staat, komt een trema. Bij ons in het gezin heerst harmonie, er is weinig ruzie, we zijn het vaak eens.

Wat deze externe partijen met die cookies doen, is ons niet bekend.

In het Duits klinkt de o als de Nederlandse o, trema op ie, maar de  als eu. Klopt helemaal. Nog een uitzondering naast regel 2 is dat er geen trema komt als er een achtervoegsel is. Alleen bij twijfel over de knobbel op schedel baby De o in het woord beogen krijgt geen trema.

Ook kun je de volgende woorden op twee manieren gebruiken:.

Gerelateerde items

De o in het woord beogen krijgt geen trema. Lidmaatschap Mutaties Onze Taal steunen. Dat heeft te maken met de klemtoon. Bij een bruiloft is vaak iemand die alles leidt en steeds het woord voert.

 • Is het nu zeeëgel of zee-egel?
 • Wil je snel even de theorie over melodieën bacteriën zeeën naslaan?
 • Instellingen Mijn gegevens.
 • NU Beter Spaans.

Nog een uitzondering naast regel 2 is dat diana van der meyde geen trema komt als er een achtervoegsel is. Op de plek waar de klank verandert, trema op ie, zet je de trema. Taalvraag per telefoon. Je schrijft ook dan een streepje: lila-achtig ipv lilachtig. Zonder trema twee puntjes boven de klinker zou je het hier volgende woord verkeerd uitspreken.

Hi Vera, Wanneer gebruik je of. Wil je nog een paar leuke weetjes weten.

Uitleg melodieën bacteriën zeeën

Er zijn veel minder woorden die op  -iën eindigen dan die op  -ieën eindigen. Om dit te voorkomen wordt het trema ingezet. Beter Spellen. Ja ja, je leest het al, het trema.

Ook wanneer er een achtervoegsel aan een woord is toegevoegd hoef je geen trema te gebruiken. Hoi Mike, het moest hh zijn: ik heb het al in de reactie aangepast. Digitale editie.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   28.02.2021 01:49 Siep:
   Eind ,je bent een genie dat je zo ver bent gekomen!

  Ten anker

  Vond